SHOPPING SPREE

Projektet blev støttet med 7745 kr.

SHOPPING SPREE var en gruppeudstilling arrangeret og kurateret af Marie Vinther med ekstern hjælp af Christine Due på udstillingsplatform inter.pblc i København fra d. 8. - 29. september 2022.

I løbet af udstillingsperioden var der forskellige arrangeret events i form af fernisering, artist talk og performance. SHOPPING SPREE var, som udstillingskoncept inspireret stedsspecifikt af inter.pblc, herunder udstillingsrummets glasfacade og skydedøre samt placering på Nørrebro mellem Fakta, spillehal og basar. Derfor tog den udgangspunkt i supermarkedet og kommercielle butikker som æstetik og som betydningsskabende rum. Her hvor kapitalisme og hverdag mødes.

Udstillingens fem nyuddannede unge kunstnere Emilie Bobek, Dan Brown Brønlund, Sofie Burgaard, Esben Holk og Victor Rankanen taler alle ind og ud fra den rammesætning. Udstillingsrummet mimede et supermarked eller kommerciel butik. I køledisken kunne man finde en skærm med et digitalt værk; keramiske designertasker stod på udstillingspodier; en plexiglas skulptur hang på et tøjstativ; en stor juicebrik hang i loftet; og udstillingsteksten var udformet som en tilbudsavis.