Fortællinger fra Palæstina

Projektet blev støttet med 10.000 kr.

Papercut Issues udgav, i samarbejde med Det Danske Hus i Palæstina, en bog med fortællinger fra den palæstinensiske ungdom. Bogen indeholder historier med stærke budskaber, fortalt af unge bosat i hhv. Ramallah og Gaza, om hvordan de oplever, overlever og lever livet som ung i Palæstina.

Dette projekt og arrangement blev igangsat for at styrke dialogen, samt skabe samhørighed mellem ungdommen i Danmark og Palæstina.

 

Begivenhed, som blev afholdt i Juli, havde bogen i centrum. Bogen har fokus på globale menneskerettigheder, frihed, tolerance og en divers fremtid blandt unge, der lever et liv midt i en konflikt, der begrænser individets frihed, egenrådighed og selvbestemmelse.

Til arrangementet var der inviteret et panel ind til at starte de gode samtaler i nuancerede perspektiver. Der var udstillet kunst samt andre planlagte indslag i løbet af eftermiddagen. 

Formålet med dette arrangement var at skabe opmærksomhed på bogudgivelsen og dens agenda; både de unges fortællinger, men i lige så høj grad ønsket om at dette arrangement skal skabe rum for palæstinensisk kultur i København. Målet var at problematikkerne omkring konflikten i Palæstina fremadrettet skal være noget vi taler om.