Én t-shirt

Projektet fik 6000 kr. i støtte

Det kræver 2700 liter vand at producere blot en enkel t-shirt. Denne teater-performance satte lys på tekstilindustriens overforbrug og manglende fokus på bæredygtighed. Selvom genbrugstøj er en stor del af manges klædeskab ved få hvor meget vand 2700 liter egentligt ser ud. 

Gennem teatralske virkemidler og diverse ritualer undersøger performancen hvordan man kan genbruge 2700 liter vand og arbejde sig mod en mere bæredygtig tekstilbranche.  

Idéen til 'Én T-Shirt' kom igennem et nyopstartet samarbejde mellem foreningerne Proletar Teater og Actory, som er Studenterhusets frivilligt drevne organisation, der understøtter studerende i at udvikle og gennemføre konkrete bæredygtighedsløsninger.

De er med til at arrangere KU Festival, hvor 3-400 frivillige laver en 1-dags festival med cirka 16.000 deltagere i Universitetsparken. Deres forening Proletar Teater arbejder med at gøre teater og performance mere ressourcebevidst og bæredygtigt, hvilket de blandt andet gør ved at genbruge kostumer fra professionelle teatre i stedet for at købe nye.

Samme tekstile fortænkninger har Actory, der har startet et initiativ for at genbruge deres frivillig-trøjer, så der kan blive produceret mindre af dem.

Den store forskel, der ligger i blot at genbruge bare en enkelt t-shirt, skulle denne performance demonstrere og sætte fokus på.